Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtyřicetiletý recidivista opět skončil v poutech. Na Jihlavsku a Pelhřimovsku prodával pervitin

Hned ze čtyř trestných činů je obviněný čtyřicetiletý muž, který na Pelhřimovsku a Jihlavsku distribuoval pervitin. Jde o několikrát trestaného recidivistu, který se očividně stále ještě nepoučil. Nyní mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Policisté muže zadrželi v polovině minulého týdne na území Pelhřimova. „Muž byl obviněn z toho, že v době od konce roku 2017 do března letošního roku jiným osobám v různých městech na Pelhřimovsku a Jihlavsku opakovaně prodal nebo v některých případech poskytl zdarma pervitin. Další obvinění padlo pro trestný čin podvodu. Muž přislíbil jiné osobě, že mu obstará balení léků pro výrobu drog za částku sto tisíc korun. Obchod dojednal a této osobě doručil balíček, za který domluvenou částku vyinkasoval. Místo slíbené zásilky obsahující léky se však v balíčku nacházela jen zabalená rýže,“ jmenuje Stanislava Miláčková, mluvčí policistů.

Dalšího podvodu se muž dopustil tím, že si sjednal u nebankovní společnosti spotřebitelský úvěr kolem pětadvaceti tisíc korun, přičemž neuvedl veškeré skutečnosti důležité pro sjednání úvěru, smluvní podmínky nedodržel a svůj závazek řádně nesplácel.

Vyhrožování přes telefon

A aby toho nebylo málo, tak zmíněný recidivista byl obviněný také z násilné trestné činnosti. Nejméně v osmi případech vydíral jiné osoby, a to tak, že jim půjčil určitou finanční částku, kterou následně požadoval zpět navýšenou až o několik tisíc korun.

„Například za půjčenou stokorunu požadoval splatit částku přes šest tisíc korun. Tyto osoby pak zastrašoval buď osobně nebo prostřednictvím telefonních hovorů a sms zpráv a vyhrožoval jim, že ublíží jim a jejich blízkým. V jednom případě požadoval po jiné osobě uhrazení neexistujícího dluhu. Tato osoba mu peníze z obavy o své zdraví vyplatila,“ doplňuje Miláčková.

„Zahájili jsme trestní stíhání čtyřicetiletého muže z Pelhřimovska, který byl obviněn ze čtyř trestných činů, a to nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, podvodu, vydírání a nebezpečného vyhrožování“, uvedl Luboš Jakoubek, zástupce vedoucího územního odboru Pelhřimov.

Až pět let za mřížemi 

Obviněný muž byl již v minulosti několikrát soudně trestán pro různorodou trestnou činnost. Poprvé byl trestán již jako mladistvý a několikrát mu byl uložen i nepodmíněný trest odnětí svobody. Naposledy mu byl uložen podmíněný trest v loňském roce.

„Podali jsme státnímu zastupitelství podnět na vzetí obviněného muže do vazby,“ řekl Jakoubek. Na základě rozhodnutí soudu, který návrh státního zástupce akceptoval a na obviněného muže uvalil vazbu, ho policisté eskortovali do věznice.

„Za trestnou činnost, ze které je muž obviněn, lze uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal Luboš Jakoubek.

Foto Drbna

Štítky dealer, drogy, pervitin, vězení, okres Pelhřimov, metamfetamin, okres Jihlava, trestný čin, podvod, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřicetiletý recidivista opět skončil v poutech. Na Jihlavsku a Pelhřimovsku prodával pervitin | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.