Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

FOTO: Jihlavský Bosch Diesel připravil úspěšný čtvrtý ročník soutěže Grand Prix Kaipan

PR článek

Kraj Vysočina vypisuje z podnětu a za podpory firmy Bosch Diesel s. r. o. od roku 2016 projekt pod názvem Postav si své auto určený pro střední školy nabízející studium technických oborů. Tento v České republice jedinečný projekt má za cíl prostřednictvím stavby atraktivní stavebnice sportovního vozu české výroby Kaipan podnítit zájem mladé generace o techniku a studium oborů technického vzdělávání.

21. června 2019 proběhl na jihlavském polygonu v rámci zmíněného projektu v pořadí již čtvrtý ročník technické soutěže Grand Prix Kaipan. Akce se zúčastnilo celkem devět konstruktérských týmů středních technických škol z Kraje Vysočina.

V každém týmu byli čtyři soutěžící, v soutěžním týmu musela být zastoupena minimálně i jedna dívka. Kromě Poháru jízdy zručnosti byl součástí soutěže také Pohár designerů, Pohár marketingu a Pohár konstruktérů.

Absolutním vítězem čtvrtého ročníku se stala Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola Žďár nad Sázavou. Vítězný tým byl ve složení Martin Veselský, Tomáš Plocek, Michaela Heralová, Karel Sochor, Rudolf Voráček a Michal Liška. „Povedla se nám marketingová prezentace, pak jsme to zvládli i na polygonu jako řidiči. Bylo to dobré, všichni v týmu byli sehraní,“ zhodnotil úspěch svého týmu Martin Veselský.

„Projektem Postav si své auto se nám podařilo i díky podpoře firem jako Bosch vzbudit zájem mladých lidí o technické obory. Projekt na sebe postupně nabaluje další činnosti, nápady a inspirace. Studenti se chtějí auty bavit, chtějí je zlepšovat. Těší nás, že mají zájem stavět další Kaipany a jsou ochotni Kaipanům věnovat i svůj volný čas,“ říká o projektu Postav si své auto radní Kraje Vysočina pro oblast školství Jana Fialová.

Vzdělávání a profesní vzdělávání jako součást společenské odpovědnosti

V rámci podpory technického vzdělávání u školních dětí vyhlašuje od roku 2014 firma Bosch společně s Krajem Vysočina technickou soutěž pro žáky a žákyně regionálních základních škol pod názvem „Stavíme z Merkuru“. Firma Bosch v Jihlavě opakovaně podporuje základní školy v Kraji Vysočina nákupem technických stavebnic Merkur a Roto.

V roce 2017 zahájil Bosch v Jihlavě společně s Krajem Vysočina podporu projektu Lego Mindstorms – programovatelné robotické stavebnice. Tento projekt cílí na žáky devátých tříd základních škol, navazuje na projekty Merkur a Roto a vhodným způsobem doplňuje technickou výuku žáků.

„Pořádáním tzv. Girls’ Day podporuje firma Bosch u dívek zájem o techniku,“ doplnil vedoucí personálního oddělení Bosch Diesel s. r. o Pavel Krsička. „Podporou duálního vzdělávání a podporou technicky zaměřených studentů rozhodným způsobem přispíváme jak k zajištění budoucnosti závodu Bosch v Jihlavě, tak i k budoucnosti českého průmyslu,“ shrnul na závěr akce Ralph Klaus Carle, obchodní ředitel firmy Bosch Diesel s. r. o.

Foto Bosch Diesel

Štítky Kaipan, Bosch Diesel, vzdělání, Robert Bosch GmbH, projekt, Kraj Vysočina, soutěž, Grand Prix, Česko, základní škola, Jihlava, Střední průmyslová škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jihlavský Bosch Diesel připravil úspěšný čtvrtý ročník soutěže Grand Prix Kaipan | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.